Liefde is prachtig. Wie wil er nou niet van iemand houden? Bij daten of relaties komt meer kijken dan iemand interessant vinden. Timing, zelfverzekerdheid en emoties spelen bijvoorbeeld ook een rol. Wat is belangrijk met daten? Hoe behoud je een goede relatie? Of wil je weten hoe je je relatie kan redden? Lees dan verder! We bespreken in deze blog alle in en outs van daten en relaties.

Daten

Daten is kan een leuke bezigheid zijn. Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe connecties aangaan. Het is natuurlijk ook uitdagend. Het ontmoeten van nieuwe mensen kan spannend zijn. Als je zenuwachtig naar een date gaat kan dat negatieve gevolgen hebben. Door de zenuwen loopt de date bijvoorbeeld niet zo goed en komt er geen tweede date. Dat is zonde! Laat je zenuwen dus niet de date verpesten.

Zie daten als een leuke hobby om je voor te bereiden op je toekomstige relatie. Ga er met plezier heen en doe iets leuks. Vergeet ook niet, het is niet erg als er een date niet zo goed gaat. Je krijgt hierna nog genoeg kansen!

Relaties

Met daten kom je op een gegeven moment op een punt dat je de relatiefase instroomt. Het kan vanzelf gaan of je vraagt je date om je partner te worden.

Bij relaties komt meer kijken dan bij de datingsfase. Je gaat een toekomst, routine en leven opbouwen met die bepaalde persoon. Je wordt een groot deel van elkaars leven en bouwt samen een leven op.

Goede communicatie is een van de geheimen tot een succesvolle relatie. Respecteer elkaars mening en wensen. Bouw een routine op die voor jullie beide werkt en blijf elkaar verassen.

Break up

Hoe mooi en spannend daten en relaties ook zijn, soms eindigt het na een periode. Je gaat een lastige tijd tegemoet wanneer je iemand moet loslaten. Je moet mentaal en fysiek weer aanpassen aan de nieuwe situatie, zonder je (ex)-partner. Dit kan even duren het is ook belangrijk om het tijd te geven. Je bent niet van de ene op de andere dag eroverheen.

Een tweede kans

Soms is het geval bij een break up, dat het toch niet helemaal goed voelt. Het kan in een verhit moment uit zijn gegaan of om een incident. Je realiseert je dat je nog van je ex-partner houdt. Wil je weten meer weten over dit onderwerp neem dan een kijkje op de volgende website hoekrijgikmijnexterug.com?