Partner zoeken

In vergelijking met het online dating landschap in Duitsland wordt online dating in Nederland gedomineerd door slechts twee marktspelers (ik zal hieronder op deze specifieke websites in detail ingaan). Er zijn veel websites die beweren dat ze zich in Nederland gespecialiseerd hebben in online dating, maar er zijn er eigenlijk maar een paar die je tijd waard zijn.

Probeer zo mogelijk in een van de vier dichtstbevolkte Nederlandse steden te verblijven: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Deze steden zijn de steden waar de singles de neiging hebben om samen te komen en geven je de hoogste kans om succesvol te daten.

Have a date

Datingsite reviews: hoe een site kiezen

Mocht je besluiten om je aan te melden voor de online dating sites die ik hieronder aanbeveel, lees dan aandachtig de profielen van de leden, want het kan zijn dat je veel valse profielen en vrouwen tegenkomt die op zoek zijn naar “klanten”. Meestal kan ik deze profielen vrij gemakkelijk herkennen. Een vrouw die slechts één foto heeft geplaatst, draagt een strakke outfit en maakt een overdreven suggestieve houding zijn meestal duidelijke signalen om niets te sturen. Een andere aanwijzing voor een fake profiel is een vrouw met een slecht geschreven profiel. Als algemene vuistregel geldt: hoe saaier het profiel, hoe saaier de persoon.

Zonder verder oponthoud volgt hier een korte opsomming van de top datingsites in Nederland. Ik zal hieronder in mijn recensies meer in detail treden.

Datingsite reviews: Lexa.nl

Lexa.nl is de beste online datingsite van Nederland. De site is lid van het internationale Meetic netwerk en is de grootste, populairste Nederlandse datingsite.

Lexa is gestart in 2002 en heeft momenteel meer dan 1,6 miljoen leden. Als Meetic netwerklid heeft Lexa dezelfde gepolijste website en solide functies als Match.com, DatingDirect en andere Meetic sites.

Een premium lidmaatschap is nodig om iets te doen op de site dat verder gaat dan het browsen/zoeken van leden. Dit lidmaatschap wordt automatisch verlengd (zonder herinneringsmails), en je moet daadwerkelijk in Nederland zijn om je aan te melden.

Om een profiel aan te maken, voer je je geslacht, geslacht, verjaardag, gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres in. Je bent nu vrij om de rest van de site te gebruiken.

Het invullen van je profiel bestaat uit 9 pagina’s met vragen over je persoonlijkheid, levensstijl, uiterlijk en interesses, en hoe je ideale partner eruit ziet en handelt. Deze vragen hebben me ongeveer 20 minuten gekost om in te vullen.

Je kunt ook je favoriete films, liedjes en boeken aan je profiel toevoegen door te zoeken in de Screenrush, Last.fm en WorldCat directories.

Liefde online vinden

Hoe potentiële matches vinden

Lexa geeft je twee mogelijkheden om potentiële matches te vinden:

Het zoeken omvat basis en geavanceerd. Geavanceerd is je typische zoekfunctie, die je verschillende opties biedt voor het filteren van profielen waarin je niet geïnteresseerd bent. Basic bevat 5 snelle zoekopdrachten waaruit je kunt kiezen: Geboren op dezelfde dag als ik, het is hun verjaardag, Perfecte matches, Reverse matches en Mutual matches.

Swipe is een andere functie die je waarschijnlijk al eerder hebt gezien: je krijgt willekeurige profielen te zien, een voor een, waarbij je sommige profielen leuk vindt en andere doorgeeft, en je krijgt een melding wanneer zowel jij als de andere gebruiker elkaar “leuk” vinden.

Hoe te communiceren met andere leden

Gratis leden zijn beperkt tot de alomtegenwoordige “flirt”. Flirts zijn vrij vanzelfsprekend, gewoon een basis “knipoog”-achtige functie die iemand laat weten dat je bestaat en geïnteresseerd bent in hen.

Soms heb je geluk en de ontvanger zal antwoorden met een bericht, maar meestal zal je een echt bericht moeten volgen met een echt bericht.

Om een bericht te versturen, moet je echt contact opnemen met een ander lid, je moet eerst upgraden naar een betaald, premium lidmaatschap. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je ook een live chat starten of ze toevoegen aan je favorieten. Zowel de berichten als de chatfunctie zijn alleen tekst, zonder audio- of video-opties.